Breng je darmflora op peil met probiotica

Probiotica zijn een handig redmiddel wanneer de darmflora uit balans is. Dankzij miljarden gunstige micro-organismen wordt het evenwicht in de darmen weer hersteld.

Verstoorde darmflora

 

Het einde van de griepperiode is nabij, maar je darmflora is misschien nog steeds uit balans. Niet alleen een griepje, maar evengoed ongezonde voeding, stress, antibiotica en ouderdom kunnen de darmflora uit balans brengen.

 

De darmflora is een verzameling van gunstige en ongunstige micro-organismen die in de darmen leven. De gunstige zullen voeding in de darmen afbreken en omzetten in voedingsstoffen die door het lichaam worden opgenomen. Wanneer de ongunstige micro-organismen de gunstige overstijgen is er sprake van een darmflora die uit evenwicht is. Het overgrote deel van het afweersysteem van het lichaam bevindt zich in de darmen. Dit is de eerste plek waar ziekteverwekkers aankomen en het is dus van belang om een goed evenwicht in de darmen in stand te houden, zodat de gunstige micro-organismen overheersen.

 

Het evenwicht herstellen

 

Je kan je darmflora herstellen en versterken door gezond te eten, voldoende te drinken, te bewegen en roken en alcohol te vermijden. Maar ook probiotica helpen om een gezonde darmflora in stand te houden. Probiotica zijn voedingssupplementen op basis van levende micro-organismen, meestal melkzuurbacteriën van de geslachten Lactobacillus en Bifidobacterium, die een positieve invloed uitoefenen op de gezondheid.

 

Met de inname van een probioticum worden honderden miljarden gunstige micro-organismen in de darmen binnengebracht, waardoor ze overheersen en de ongunstige onderdrukken. Hierdoor komt de darmflora weer in evenwicht en wordt het in stand gehouden, de spijsvertering verbetert en de weerstand wordt versterkt.

 

Wanneer start je best met een probioticum?

 

  • Als je regelmatig last hebt van een opgeblazen gevoel, diarree of constipatie
  • Bij lichamelijke en psychische stress
  • Bij regelmatig terugkerende infecties zoals een neusverkoudheid, een blaasontsteking of bronchitis
  • Na een antibioticakuur

 

Vivomixx

 

Vivomixx is een probioticum dat uitermate geschikt is voor personen met darmproblemen zoals colitis ulcerosa, de ziekte van Crohn en het prikkelbaredarmsyndroom. Dankzij 450 miljard levende melkzuurbacteriën en bifidobacteriën in 8 verschillende stammen zal er binnen de twintig dagen een volledige kolonisatie van bacteriën hebben plaatsgevonden in de darmen.

 

Vivomixx

 

Dit probioticum kan gemakkelijk ingenomen worden. Los de inhoud van een zakje op in water, yoghurt, appelsap of een andere koude drank. Daarnaast bevat Vivomixx geen gluten, lactose of soja!

 

Vivomixx is te verkrijgen in zakjes of capsules.