Blaar ampoules

Blaren: voorkomen én genezen

Help, ik heb een blaar! Ontdek onze tips om blaren te voorkomen én te genezen, alsook tal van producten zoals blaarpleisters, voetencrèmes enz.

Wat zijn blaren en hoe worden ze veroorzaakt?

 

Niets heerlijkers dan een dagje heerlijk shoppen of een nachtje dansen, maar soms kan een vervelende blaar wel eens een domper zetten op de feestvreugde. Maar wat is dat eigenlijk, zo’n blaar? Bij constante druk of wrijving op een bepaalde plaats ontstaat er een met vocht gevulde zwelling onder de opperhuid, die als het ware een kussentje vormt en de andere huidlagen enigszins beschermt. Blaren kunnen ook ontstaan door brandwonden, extreme zonnebrand en koude verbranding (vrieskou).

 

De grote boosdoeners die blaren in de hand werken, zijn warmte en vocht. Warmte kan ervoor zorgen dat je voeten opzwellen, waardoor je schoenen nét te klein aanvoelen. En te lang te kleine schoenen dragen, leidt regelrecht tot blaren. Vocht maakt de huid dan weer weker, wat al snel voor blaren kan zorgen. De oplossing? Houd je voeten droog en laat ze ademen! Trek die heerlijke slippers of zomerse hakjes dus maar gauw aan! De Hansaplast Silver Active Spray Voeten kan je dan weer helpen om je voeten droog te houden. Zo biedt de antitranspiratiespray een 48 uur lange bescherming tegen zweten én vermindert zo de kans op blaren.

 

 

Help, ik heb een blaar! Enkele tips

 

  1. Laat blaren heel

Zodra je een blaar doorprikt, is er medisch gezien sprake van een open wonde. Op die manier vergroot je de kans dat er vuil in de blaar komt en dat de wonde geïnfecteerd raakt.

 

  1. Gebruik een blaarpleister

Een blaarpleister neemt extra druk op de blaar weg, beschermt de huidlaag op de blaar totdat de blaar zelf zijn vocht verliest én kan infecties voorkomen. Enkele kwalitatieve blaarpleisters zijn:

 

Compeed Blaren Smal

 

Compeed Blaren Medium

 

Hansaplast Med Blaarpleisters S

 

Hansaplast Med Blaarpleisters Large

 

  1.  Wees geduldig

Haal de blaarpleister er niet zelf af, maar wacht tot ze vanzelf loskomt. Op die manier stoor je het genezingsproces niet en geef je de blaar alle tijd om te genezen.

 

 

Blaren voorkomen! Enkele tips

 

  1. Verwen je voetjes geregeld met een hydraterende voetcrème

Want een gehydrateerde huid verkleint de kans op blaarvorming. Enkele kwalitatieve voetcrèmes zijn:

 

Scholl Velvet Smooth Dag Hydraterende Creme

 

Gehwol Extra Voetencrème

 

EUBOS Urea 10% Voetcrème

 

  1.   Loop nieuwe schoenen in

 

  1.   Draag goed passende en luchtdoorlatende schoenen

 

  1.   Voor de sportievelingen: draag naadloze sokken met verstevigende tenen of hielen

 

  1.   Bescherm plaatsen die gevoelig zijn voor wrijving preventief met een pleister