Bart is gestopt met roken dankzij NiQuitin®

Veel mensen proberen net zoals Bart eerst om ‘cold turkey’ te stoppen, maar weet dat er nicotinevervangende therapieën bestaan die jou kunnen begeleiden in het proces.

 

Het verhaal van Bart

 

“Hallo, ik ben Bart, papa van 3 topkids en ik heb 33 jaar gerookt. Mijn 1e sigaret, gerookt vanuit nieuwsgierigheid, is in de loop van de jaren op een subtiele en onbewuste manier geëvolueerd naar één pakje per dag. In het begin had ik er geen last van. ’t Is pas in de loop van de jaren dat de ongemakken zich begonnen aan te bieden: kuchjes, de trap oplopen en je hart voelen bonzen in je keel, verminderde energie en mijn huid die sneller verouderde.

 

Dat laatste was voor mij de druppel. Toen zei ik ‘genoeg, ik moet er iets aan doen’. Ik wou het alleen, puur op karakter doen. Ik heb toen een aantal zaken geprobeerd: een slechte gewoonte vervangen door een goede gewoonte, pompen telkens als ik zin had in een sigaret. Het enige wat het me toen heeft opgebracht, zijn stevige armspieren, maar ik bleef roken. Dan wou ik stoppen met een vriend, een buddy. Toen hij zelf afhaakte en herviel, heb ik me daags nadien beloond met een sigaret, want ik had het toch één dag langer uitgehouden dan hem.

 

Toen werd het me duidelijk dat het me niet alleen zou lukken, en dus besloot ik om me te informeren over welk hulpmiddel het meest geschikt zou zijn voor mij.”

 

 

Hoe stoppen met roken?

 

Veel mensen proberen net zoals Bart eerst om ‘cold turkey’ te stoppen, maar weet dat er nicotinevervangende therapieën bestaan die jou kunnen begeleiden in het proces en waarbij je tot 70 % meer kans op slagen hebt.

 

Ontdek hier het volledige aanbod om te stoppen met roken.

 

 

24u geen behoefte aan een sigaret

 

NiQuitin® Clear Patch is een nicotinepleister die 24 uur lang je verlangen naar een sigaret onderdrukt. Daarnaast vermindert NiQuitin® Clear Patch ook de ontwenningsverschijnselen die je kan ervaren.

 

NiQuitin® Clear Patch:

 

Snelle absorptie door de huid nadat de pleister werd aangebracht.
Werkt 24 u waardoor je de hele dag door geen behoefte hebt om te roken en je ook ’s morgens geen drang ervaart.
Klein & transparant, dus discreet in gebruik.
Beschikbaar in 3 dosissen zodat je langzaam kan afbouwen, afhankelijk van hoeveel je rookt.

 

 

Stoppen met roken met zuigtabletten

 

NiQuitin® Minilozenge is een zuigtablet die snel jouw drang naar een sigaret vermindert. Rook je 20 sigaretten of minder per dag, start dan met 2 mg. Rook je meer dan 20 sigaretten per dag, neem dan 4 mg. Gebruik niet meer dan 15 zuigtabletten per dag.

 

NiQuitin® Minilozenge zuigtablet:

 

Snelle werking: lost op in ongeveer 10 min.
Suikervrij, aangename frisse muntsmaak
Klein, dus discreet in je mond
Praktisch meeneemformaat: handig voor onderweg

 

 

Gecombineerde aanpak van de afhankelijkheid

 

Als je een zware roker bent, al eerder opnieuw bent beginnen te roken na het gebruik van een nicotinesubstitutiehulpmiddel of als je de drang naar een sigaret moeilijk onder controle kan houden met een pleister alleen, dan kan het ook nuttig zijn om de NiQuitin® Clear Patch te combineren met de NiQuitin® Minilozenges zuigtabletten 2 mg om de plotse drang naar een sigaret op te vangen.

 

 

Een nieuwe start

“Die beslissing om te stoppen met roken omzetten in een feit kostte me op zich ook al een week, om tot bij de apotheker te geraken die 25 m achter mijn deur ligt. Maar ik ben de NiQuitin® pleisters beginnen te plakken en het werkt: de drang is weg. Natuurlijk, je moet ook écht willen stoppen. En je moet de pleisters consistent dagelijks kleven.

 

Het was een traject met vallen en opstaan. Elke keer als ik de drang voelde naar een sigaret, nam ik een koffie of ging ik een tourke lopen, of waren er gelukkig de NiQuitin® Minilozenges om me bijkomend te ondersteunen.

 

Na een aantal maanden gestopt te zijn met roken, voel ik nu het verschil. Hoeveel sneller ik ‘wakker’ ben terwijl ik vroeger een uur nodig had om tussen ‘op’ en ‘wakker’ te geraken.

 

Er ging een nieuwe wereld voor me open waarin ik niet meer achter die sigaretten aanhol, en ik niet meer de slaaf van het pakje ben.
Ik ben echt blij dat ik op een bepaald moment gezegd heb ‘genoeg’. Ik zou zeggen: voor iedereen die eraan denkt om te stoppen, maar het moeilijk vindt om het effectief te doen, overweeg de hulpmiddelen van NiQuitin®!”

 

 

NiQuitin® Clear Patch en NiQuitin® Minilozenge zijn geneesmiddelen. Geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies. Buiten bereik en zicht van kinderen bewaren. Lees aandachtig de bijsluiter. NiQuitin® bevat nicotine. Vraag raad aan uw apotheker. Combitherapie is enkel bij volwassenen toegestaan. Enkel NiQuitin® Clear Patch mag gecombineerd worden met één andere orale vorm. Voor dosering van de orale vorm wordt verwezen naar de desbetreffende bijsluiter. Geen gebruik bij occasionele rokers en niet-rokers. Vermijd het roken tijdens het gebruik. Omega Pharma Belgium N.V.

 

 

Ontdek alles om te stoppen met roken op farmaline.be.