De zonnecrème must have voor deze zomer

Of we nu op reis zullen mogen gaan of thuis moeten blijven, de zon zal zich ook in België laten zien. La Roche-Posay pakt voor de zomer van 2020 uit met een nieuwe zonnespray met een superieure uva-bescherming wegens zijn gepatenteerde intelligente polymeertechnologie, en is resistent tegen water, zweet en zand. Een must have voor deze zomer.

UVA en UVB

 

Natuurlijk licht bevat zo’n 6,8% UV licht, wat op zijn beurt is opgebouwd uit 95% UVA en 5% UVB-stralen. Deze hebben allebei een ander effect op onze huid.

 

  • UVA-stralen: bestaan uit langere stralingsgolven. Ze dringen daardoor ver binnen in onze huid en veroorzaken vroegtijdige huidveroudering door onze voorraad collageen en elastine aan te tasten. UVA is verantwoordelijk voor wel 80% van huidschade zoals rimpels en tekenen van veroudering. Ook kunnen ze een opflakkering van acne veroorzaken.
  • UVB-stralen zijn krachtiger dan UVA, maar door hun kortere golflengte dringen ze niet zo ver door. Deze stralen zijn niet alleen verantwoordelijk voor een verbrande huid of allergische reacties, maar ook voor het veroorzaken van huidkanker.

 

La Roche-Posay was een van de eersten om samen met dermatologen aan te tonen dat er wel degelijk een verband bestaat tussen UVA-stralen, huidallergieën en kankers.

 

 

Welke SPF moet ik gebruiken?

 

Wanneer je je afvraagt welke zonnebrandcrème je best gebruikt, neem je best eens een kijkje naar de SPF-waarde op de flesjes. SPF staat voor Sun Protection Factor, en duidt een beschermingsfactor aan voor je huid tegen schadelijke UV-stralen.

 

Let wel op, want SPF-waardes zijn niet optelbaar! Zo zal het combineren van bijvoorbeeld een SPF20 en SPF30 geen bescherming SPF50 geven.

 

Welke factor het beste bij je past, hangt natuurlijk af van je huidtype. Verbrand je sneller, dan gebruik je best een hoge SPF zoals factor 50. Donkere huidtypes kunnen dan weer wegkomen met een lagere factor. Ook zij smeren best altijd zonnebrandcrème!

 

 

Intelligente polymeer technologie

 

Voor velen van ons is niet alleen de bescherming, maar ook de textuur van onze zonnebescherming van belang. La Roche-Posay ontwikkelde met Anthelios Invisible Spray 50+ een gepatenteerde zonnebeschermingstechnologie die olie en UV-filters met micro gekristalliseerde structuren omvat. Zo heeft het product een niet vette textuur die toch een goede bescherming biedt.

 

De technologie zorgt voor een egale film op de huid die tevens ook luchtig aanvoelt. Hij is meer resistent en kan minder makkelijk van de huid worden gewreven. Dit kan goed van pas komen wanneer de kleinsten thuis niet graag zonnebrandcrème op zich laat smeren.

 

La Roche-Posay testte haar zonnebrandcrèmes ook op verschillende vlakken:

 

  • Water resistent tot 80 minuten lang (4 baden van 20 minuten met een pauze van 15 minuten tussen elk bad).
  • Zweet resistent tot wel twee uur lang.
  • Zand resistent na 30 minuten.

 

Deze intelligente technologie is ook terug te vinden in de Anthelios Invisible Fluid SPF50+.

 

 

Veilig voor de oceaan

 

La Roche-Posay werkte in nauwe samenwerking met dermatologen voor de beste formule voor jouw huid. Toch wilden ze een stap verder gaan. Daarom werd de producten ook geformuleerd met het oog op een gezonde leefomgeving en in water levende organismen:

 

  • Eco getest: alle filters in de gebruikte concentraties hebben geen negatieve effecten op het leven in water.
  • Strikt formuleringcharter om de impact op het milieu te minimaliseren.
  • 70% biologisch afbreekbare formule (uitgezonderd filters).

 

Ontdek het complete La Roche-Posay Anthelios gamma op farmaline.be