Akkermansia voedingssupplement

Gepasteuriseerde akkermansia: een revolutie onder de voedingssupplementen

Een supplement met gepasteuriseerde Akkermansia, groene thee, chroom en vitamines.

Heb jij al gehoord van Akkermansia muciniphila? Na 17 jaar onderzoek gaven de Europese autoriteiten groen licht om een voedingssupplement op basis van de gepasteuriseerde vorm van deze darmbacterie op de markt te brengen. Een ware wetenschappelijke en technologische revolutie in de markt van voedingssupplementen!

 

 

Wat is akkermansia?

 

Akkermansia muciniphila is een bacterie die van nature aanwezig is in de darm.

 

Deze bacterie werd voor de eerste keer gedocumenteerd in het labo van Willem M. de Vos, professor aan de Universiteit van Wageningen in Nederland. Kort daarna ontdekte een team gelinkt aan UCLouvain de werking van de bacterie.

 

In voedingssupplementen wordt echter niet de natuurlijke, maar de gepasteuriseerde vorm gebruikt. Het is opvallend dat het pasteurisatieproces de bacterie stabieler maakt, waardoor deze langer bewaard kan worden. Bovendien is het dankzij pasteurisatie mogelijk om eenvoudige doseringsvormen te ontwikkelen. Deze techniek is slechts sinds kort mogelijk. Het is tot slot een eerste generatie bacterie die gepasteuriseerd is met goedkeuring van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA): een echte primeur dus!

 

 

Akkermansia als voedingssupplement

 

The Akkermansia Company® Gewichtscontrole is een uniek voedingssupplement op basis van:

 

  • gepasteuriseerde Akkermansia muciniphila;
  • groene thee EGCG helpt het gewicht onder controle te houden*
  • 150% van de dagelijkse referentie-inname van chroom, dat bijdraagt tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten;
  • 15% van de dagelijkse referentie-inname van vitamine B2, dat het normaal energieleverend metabolisme ondersteunt en bijdraagt aan het behoud van normale slijmvliezen, waaronder het darmslijmvlies;
  • 100% van de dagelijkse referentie-inname van vitamine D3.

 

Het is aangeraden om het product gedurende minstens 3 maanden in te nemen, om de formule de tijd te geven het lichaam te ondersteunen bij de beheersing van het gewicht en de bloedsuikerspiegel. 1 tablet per dag volstaat. Pluspunt: dit voedingssupplement is veganistisch en bevat geen gluten, allergenen, kunstmatige kleurstoffen, smaken of bewaarmiddelen.

 


*Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de EFSA.