Acne Tips

Acne: 3-tips waar je mee aan de slag kan

Acne verminderen en in zekere mate voorkomen is mogelijk. Ontdek hier tips en reinigingslotions, serums, gezichtscrèmes enz. waarmee je aan de slag kunt.

Niemand wordt er blij van om na een verkwikkende nachtrust een puist te zien opduiken in de spiegel. Maar wat doe je eraan? Onder het aloude motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ geven we enkele tips waarmee je zelf acne kan bestrijden.

1. Voldoende water drinken

Water, water en nog eens water… Het is niet alleen het hoofdbestanddeel van het menselijk lichaam – met een percentage van 55 à 60% (!) – maar het helpt eveneens om acne te voorkomen. Zo gaat een goede hydratatie de overproductie van talg tegen, wat resulteert in minder acnevorming.

 

2. Meer groenten, fruit en verse voeding

Hoewel er vaak wordt beweerd dat ongezonde voeding leidt tot meer acne, is dat echter niet bewezen. Maar baat het niet, dan schaadt het niet! Probeer dagelijks voldoende porties groenten en fruit te eten. Daarnaast is de keuze voor verse voeding zeker een aanrader! Kies ook voor donkere bladgroenten, aangezien ze je lichaam helpen ontgiften. En een ontgift lichaam = minder kans op acne.   

 

3. De juiste huidverzorging bij acne

Een derde, maar o zo belangrijke stap, is de juiste huidverzorging. Zo zijn er verschillende producten die je kan gebruiken om bestaande acne te verminderen, alsook producten om acne te voorkomen. Vooraleer je de keuze maakt voor een specifiek product, is het belangrijk na te gaan wat voor een huidtype je hebt. Een schoonheidsspecialist kan hierin raad bieden. Wat vooral erg belangrijk is, is een goede reiniging van de huid, zeker wanneer je make-up draagt. Zo kan make-up de poriën nog meer verstoppen, wat acnevorming alleen maar in de hand werkt. Een correcte en grondige reiniging van de huid is dus de boodschap!

 

Ook als online apotheek willen wij graag een oplossing bieden. Bij ons kan je namelijk terecht voor verschillende producten die acne effectief behandelen, zoals reinigingslotions, schuimgels, anti-onzuiverhedenoplossingen en zoveel meer. Daarnaast bieden we ook tal van serums, maskers en gezichtscrèmes aan voor de juiste huidverzorging.

Laat je dus inspireren en ga voor een huidverzorging die echt bij je past!