Snurken - Ronflements

5 tips tegen snurken

Hebt u last van vervelende snurkgeluiden? Ontdek snel onze tips tegen snurken en ga voor een vredige en verkwikkende nachtrust!

Ook al eens in het midden van de nacht wakker geworden van het geronk van je geliefde partner? Of blijven de snurkgeluiden zelfs terugkomen ondanks die zoveelste duw in zijne of hare geliefde zij? Misschien heb je wel teneinde raad grootmoeders tips tegen gesnurk in de praktijk gebracht, maar zonder veel succes en met de nodige frustraties van je bedpartner. Niet getreurd, want je staat op het punt enkele handige tips te ontdekken die wél kunnen helpen.

 

Waarom snurken we?

 

Snurkgeluiden ontstaan door een vernauwing in de luchtweg in het traject tussen de ingang van je neus en je stembanden. Vaak hebben snurkers een te nauwe neusholte, een vernauwing achter de huig of in het gebied in de keelholte achter de tong. Bij het inademen worden bijgevolg de huig, de tong en de wanden van de keelholte naar elkaar toe gezogen, gaan ze trillen en veroorzaken ze, jawel, dat irritante snurkgeluid.

 

Wat kun je zelf doen? 5 tips!

 

1. Drink geen alcoholische dranken drie uur voor het slapengaan
De gekende spierontspanner alcohol vermindert ook de spierspanning in het zachte gehemelte, de huig en de tong, met jawel, gesnurk tot gevolg. Denk ook eens aan de vredige nachtrust van uw partner en ga voor een glaasje minder!

 

2. Vermijd een zware maaltijd vlak voor het slapen

Misschien niet de meest gezellige tip tijdens de feestdagen, maar een te zware maaltijd vlak voor het slapengaan, werkt snurken ongetwijfeld in de hand. Bekijk het positief, een reden te meer om vroeger van die heerlijke hapjes te beginnen smullen én om de gezellige sfeer door te trekken tot in de late uurtjes!

 

3. Streef naar een gezond lichaamsgewicht
Door overgewicht kunnen de wanden van de keelholte dikker worden en kunnen snurkgeluiden hun intrede doen. Deze tip hoort beslist thuis op je lijstje van goede voornemens! Maak van 2017 een gezond en fit jaar en word die nieuwe jij!

 

4. Vermijd het slapen op de rug
Misschien zat tussen grootmoeders trukendoos wel de tip een tennisbal in de rug van het pyjamavest te naaien. Dit is een tip die wél succes heeft op slagen én slapen! Bij rugslapers zakken het zacht gehemelte, de huig en de tong naar achteren en is het snurkgeluid weer terug van weggeweest.

 

5. Kies voor een hulpmiddel dat bij u, of uw partner, past
Als online apotheek beschikken we over een ruim gamma producten die jou en/of je partner die verkwikkende nachtrust kunnen geven. In onze categorie Snurken vind je tal van producten die ongetwijfeld helpen!

 

Wanneer de huisarts contacteren?

 

Indien de bovenstaande tips geen soelaas bieden, is het aangeraden je huisarts te contacteren. Hij/zij kan advies geven op maat en nagaan of een bezoek aan een neus-keel-oorspecialist is aangewezen.