Toleriane Sensitive

La Roche-Posay: Toleriane Sensitive

Toleriane Sensitive: de microbioom-expertise voor de zeer gevoelige huid.

Gevoelige huid, een toenemend probleem

 

Een gevoelige huid hebben, is een belangrijk probleem: vandaag hebben wereldwijd 264 miljoen vrouwen een gevoelige huid, en 1 op 2 mensen hebben minstens één keer in hun leven last van een gevoelige huid. Dit komt voor op alle leeftijden, van baby’s tot senioren. Het is een feit dat een gevoelige huid behoefte heeft aan specifieke verzorging. Als een gevoelige huid niet met een aangepaste verzorging wordt behandeld, loopt ze twee tot vijf keer meer kans om allergieën te ontwikkelen.

 

De huidbarrière is de eerste verdedigingslinie van het lichaam tegen externe agressoren. Door vocht te helpen vasthouden, vervult ze een belangrijke functie als beschermende barrière. Maar… als de huidbarrière verzwakt is, neemt haar afweervermogen tegen externe factoren af, wat huidgevoeligheid en ongemak kan veroorzaken of doen verergeren. Om een gevoelige huid te herstellen, moeten we in eerste instantie haar fysische barrière beschermen.

 

Daarnaast is er nog een tweede verdedigingslinie waar rekening mee moet worden gehouden… Het microbioom van de huid vormt een beschermende laag, die ook in stand moet worden gehouden. Deze extra barrière bestaat uit een populatie van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen die een natuurlijk ecosysteem vormen aan het huidoppervlak en die bijdragen tot een gezonde huid. Als het evenwicht van het huidmicrobioom verstoord blijft, zelfs al is de huidbarrière hersteld, dan zullen de symptomen van de gevoelige huid blijven terugkeren.

 

Om de huid gezond te houden, moeten we haar barrièrefunctie beschermen én het evenwicht van haar microbioom respecteren. Dankzij de samenwerking met L’Oréal Research & Innovation is La Roche-Posay tot het inzicht gekomen dat het microbioom gunstig kan worden beïnvloed door het gebruik van dermocosmetica met prebiotische ingrediënten.

 

 

De oplossing van La Roche-Posay

 

Om de huid gezond te houden, moeten we haar barrièrefunctie beschermen én het evenwicht van haar microbioom respecteren. Dank zij de samenwerking met L’Oréal Research & Innovation is La Roche-Posay tot het inzicht gekomen dat het microbioom gunstig kan worden beïnvloed door het gebruik van dermocosmetica met prebiotische ingrediënten.

 

De rol van prebiotica

Prebiotica zijn nutriënten die de groei en/of activiteit van bepaalde bacteriën kunnen stimuleren en zo de nodige omstandigheden scheppen om het huidmicrobioom in evenwicht te houden, wat bijdraagt tot een gezonde en sterke huid. Als de huid gevoelig is, moet niet alleen haar fysische barrière worden hersteld, maar ook haar bacteriële barrière in stand worden gehouden. Deze onzichtbare barrière beschermt de huid op een natuurlijke wijze, waardoor haar gevoeligheid afneemt. Dus als het evenwicht van het huidmicrobioom verstoord blijft, zelfs al is de huidbarrière hersteld, dan zullen de symptomen van de gevoelige huid blijven terugkeren.

 

La Roche-Posay, de partner van dermatologen, brengt nu TOLERIANE SENSITIVE: een hydraterende verzorging die de tekenen van huidgevoeligheid kalmeert door enerzijds de huidbarrière te herstellen en anderzijds door het huidmicrobioom weer in evenwicht te brengen.

 

Klinisch bewezen werking op het huidmicrobioom

Het Thermaal Water van La Roche-Posay werd geëvalueerd in tal van klinische studies die gepubliceerd zijn in internationale dermatologische vakbladen. Daarin bleek dat het tal van gunstige biologische activiteiten bevordert dankzij haar bacteriële samenstelling. TOLERIANE SENSITIVE bevat een zeer hoge concentratie (73,9%) Thermaal Water van La Roche-Posay.

 

 

Toleriane, een succesverhaal

 

Vandaag is TOLERIANE het nummer 1 merk in België dat de zeer gevoelige huid kalmeert. Deze hoge tolerantieproducten voldoen aan een streng formuleringscharter om het gevaar voor gevoeligheidsreacties minimaal te houden. Zonder parfum en zonder alcohol.

 

  • Niet-comedogeen
  • Getest onder oogheelkundig toezicht
  • Onder dermatologisch en pediatrisch toezicht getest, geschikt voor babies
  • Verkrijgbaar in 2 texturen: licht en rijk

 

 

  1. KALMEREND

[NIACINAMIDE]

Met zijn prebiotische en kalmerende eigenschappen vermindert vitamine B3 niet alleen irritatie maar bevordert ook de aanmaak van ceramiden die van nature voorkomen aan de oppervlakte van de huid en verbetert de kwaliteit van de huidbarrière.

 

  1. HERSTELT EN BESCHERMT DE HUID

[GLYCERINE]

Een krachtig hydraterend bestanddeel dat met zijn hygroscopische eigenschappen de huidbarrière beschermt, de huid elastisch houdt en comfort verschaft.

 

[CERAMIDE III]

Deze ceramide, van nature in de huid aanwezig, helpt de huidbarrière als het ware “waterdicht” maken om onmerkbare vochtverdamping tegen te gaan en beschermt ze ook tegen externe agressies.

 

  1. HET HUIDMICROBIOOM IN EVENWICHT BRENGEN

[THERMAAL WATER VAN LA ROCHE-POSAY 73.9%]

Thermaal Water van La Roche-Posay, rijk aan essentiële natuurlijke elementen en nutriënten, helpt om het huidmicrobioom in stand houden.

 

*IMS, soothing market, volume and value FY 2018 BE