dermalex

Eczema, tips voor een zorgeloze zomer

Heb jij, net als ongeveer 10% van de volwassenen en 20% van de kinderen, ook last van atopisch eczeem? Lees hier hoe Dermalex je kan helpen de jeuk en irritatie tegen te gaan.

Atopische dermatitis of atopisch eczeem is een chronische ontstekingsziekte van de huid waarbij zowel genetische als omgevingsfactoren een rol spelen. Ze komt voor bij ongeveer 10 % van de volwassenen en 20 % van de kinderen. De aandoening wordt gekenmerkt door een beschadiging van de huidbarrière en een overactief immuunsysteem.

 

Atopisch eczeem is vaak erger in de winter door koude en gure weersomstandigheden, maar ook in de zomer zijn er een aantal triggers. De zon en warmte kunnen er voor zorgen dat je meer zweet, wat de kans op vochtverlies en irritatie verhoogt. Zweten is de natuurlijke reactie van het lichaam om de lichaamstemperatuur onder controle te houden. De verdamping van vocht uit het lichaam koelt het lichaam af. Maar zweet bevat ook een aantal chemicaliën die de huid irriteren. Airco, chloor in het zwembad of zout water van de zee kunnen er bovendien voor zorgen dat de huid uitdroogt.

 

Tips & tricks

 

Hieronder staan een aantal tips en tricks die jou kunnen helpen voor een zorgeloze zomer.

 

 • Na een plons in het zwembad of de zee, je lichaam afspoelen en droogdeppen. Daarna altijd opnieuw een hydraterende crème aanbrengen.
 • Drink voldoende water.
 • Draag lossere kleding en een (brede) hoed om het zweten in de huidplooien te vermijden. Wissel regelmatig van outfit indien je sterk transpireert.
 • Vergeet de (hypoallergene) sun block niet.
 • Gebruik een luchtbevochtiger als de airco de lucht te sterk uitdroogt.
 • Wees waakzaam met wat je op je huid smeert: insectenspray, zonneproducten, .. Sommigen bevatten chemicaliën of parfums wat irritatie van de huid kan veroorzaken.
 • Hou steeds water of een draagbare ventilator bij de hand voor verkoeling.
 • Allergieën (huisstofmijt, stof, pollen, ..) kunnen eczeem erger maken. Was regelmatig je handen en gezicht om contact met pollen en stof te vermijden. Neem indien nodig tijdig medicatie.

 

Aanpak van atopisch eczeem

 

Eén van de belangrijkste kenmerken van atopische dermatitis is dat ze verloopt in opstoten. Dat betekent dat de ziekte altijd aanwezig is, ook als de huidletsels tijdelijk verdwijnen. De aangewezen aanpak bij eczema bestaat dan ook niet enkel uit het behandelen van de opstoot, maar ook uit een hydraterende onderhoudsbehandeling om de frequentie en ernst van de opstoten te verminderen.

 

Dermalex biedt een oplossing voor de verschillende behandelingsfasen van atopisch eczeem: Dermalex Eczema Behandelingscrème wordt gebruikt voor de behandeling van de letsels en jeuk, terwijl Dermalex Intensief Hydraterende Crème recidieven voorkomt.

 

Opstoten behandelen

 

De Eczema Behandelingscrème bevat geen cortisone. Op die manier is de crème veilig voor langdurig gebruik, ook in het gelaat en op de oogleden. Dermalex biedt een aangepaste formule voor volwassenen en baby’s & kinderen.

 • 2 à 3x per dag aanbrengen op de letsels.
 • Voor dagelijks gebruik, zolang de symptomen aanhouden.

 

Opstoten vermijden

 

Dankzij de Intensief Hydraterende Crème is het mogelijk om 6x langer eczemavrij te blijven. De crème hydrateert intens en versterkt de huidbarrière.

 • 2x per dag aanbrengen op een goed gereinigde huid.