D-vital Calcium

Wees niet zoals 50% van de vrouwen het slachtoffer van een botbreuk. Neem calcium vanaf je 50ste!

Door “melk is goed voor elk” weten we dat calcium een belangrijk mineraal is dat we in zuivelproducten terug kunnen vinden. Ze zijn tenslotte een bron van eiwitten, vitaminen en mineralen, maar bevat zuivel genoeg calcium om onze calciumbehoefte in stand te houden?

Wat is calcium en waarom is het belangrijk?

 

Calcium of kalk kennen we allemaal als het mineraal dat instaat voor sterke botten en tanden, dat vroegtijdige botontkalking tegengaat en dat bijdraagt tot het goed functioneren van de spieren. Bovendien is calcium betrokken bij de celgroei, hormoonstofwisseling en het transport van andere mineralen in het lichaam.

 

Een aantal factoren heeft invloed op de opname van calcium in het lichaam. Vitamine D en voldoende beweging stimuleren bijvoorbeeld de calciumopname. Wanneer je wat ouder wordt of hormonale veranderingen doormaakt (denk aan de overgang), heeft dat eerder een negatieve invloed op de calciumopname. Ook alcohol, cafeïne en zout zorgen ervoor dat je lichaam meer calcium verliest.

 

 

Voorkomen is beter dan genezen

 

Als het je niet altijd lukt om genoeg calciumrijke voeding te eten of als je een verhoogde calciumbehoefte hebt, kan een calciumsupplement erg zinvol zijn. Wanneer je met een calciumtekort kampt, is het belangrijk om er snel iets aan te doen. Eén op twee vrouwen loopt in haar leven namelijk een botbreuk op. Het is daarom belangrijk om vroeg genoeg te beginnen met het innemen van calcium, zeker onder het motto “voorkomen is beter dan genezen”.

 

Vooral jonge vrouwen in de groeiperiode, zwangere vrouwen, vrouwen vanaf vijftig (overgang en menopauze) en bejaarden hebben een extra behoefte aan calcium. D-vital Calcium is een kwalitatief calciumsupplement met de volgende voordelen:

 

  • Het supplement wordt 24% beter opgenomen dan een calciumcarbonaat, omdat D-vital Calcium naast calciumcarbonaat ook 2 gram citroenzuur bevat. Na oplossing vormen er zich mono- en dicitraten van calcium en deze calciumzouten worden erg goed door het lichaam opgenomen.
  • Je kan het op elk moment van de dag met een glas water en los van een maaltijd innemen, in tegenstelling tot andere calciumpreparaten.
  • De zakjes D-vital Calcium hebben een aangename smaak en kunnen tegelijkertijd met geneesmiddelen tegen reflux of maagzuur worden ingenomen.

 

D-vital Calcium wordt beter verdragen dan een ander calciumcarbonaat en draagt ertoe bij om constipatie, een zwaar gevoel in de maag en gasvorming tegen te gaan.