detox

Ontgift je lichaam: doe de detox!

Je lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei schadelijke stoffen. Bij een overdaad aan giftige stoffen kan je lichaam niet meer alles zelf verwerken. Dan is het tijd om een handje te helpen en je lichaam te ontgiften. Lees hier meer over de detox van je lichaam!

Detoxificatie, ook wel ontgiften genoemd, betekent het reinigen van het lichaam. Het is een methode die vroeger al gebruikt werd door het innemen van kruiden en het masseren van het lichaam. Sinds enkele jaren is de detox weer helemaal terug.

 

Waarom detoxen?

 

Dag in dag uit wordt ons lichaam blootgesteld aan allerlei giftige stoffen. Ons lichaam beschikt over een natuurlijk reinigingsproces waarmee schadelijke stoffen uit ons lichaam worden verwijderd. Als we echter aan te veel giftige stoffen worden blootgesteld, kan ons lichaam het afvoeren van al die toxische stoffen gewoonweg niet meer aan. De giftige stoffen worden in plaats van afgevoerd, opgeslagen in vetcellen. Vervolgens kunnen deze stoffen allerlei ziektes en aandoeningen veroorzaken, waaronder neurologische aandoeningen en kanker. De enige manier om toch van al die giftige stoffen af te komen, is door af en toe een detox te doen. De vetcellen waarin de stoffen zitten verborgen, kunnen zo worden afgebroken en de toxische stoffen kunnen worden afgevoerd.

 

Tips voor gezond detoxen

 

Detoxen lijkt eenvoudig, maar toch is het niet verstandig om zomaar te beginnen met een detoxprogramma. Als je niet de juiste voorbereidingen treft heeft een detox namelijk weinig effect en dan is het dus zonde van de moeite. Een detox die verkeerd wordt aangepakt kan bovendien zelfs gevaarlijk zijn. Tijdens het detoxen komen er namelijk allemaal giftige stoffen in je bloedbaan die je ziek kunnen maken en permanente schade kunnen aanrichten in je lichaam.

 

Het beste kun je een detoxprogramma volgen dat niet alleen aandacht besteedt aan de detox zelf maar ook voorlichting geeft over de voorbereidingen die je kan treffen. Meestal neemt een voorbereiding voor een detox enkele weken in beslag. Ze is onder andere bedoeld om eventuele vitamine- en mineralentekorten aan te vullen en ervoor te zorgen dat je lichaam over voldoende spijsverteringsenzymen en antioxidanten beschikt. Op die manier ben je goed beschermd tegen de giftige stoffen die vrijkomen en worden afgebroken en afgevoerd tijdens de detox. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een gezonde en regelmatige stoelgang krijgt voordat je met een detox begint. Zo kunnen schadelijke stoffen die tijdens de detox vrijkomen snel en efficiënt worden verwijderd uit het lichaam.

 

Bij een goed detoxprogramma wordt geadviseerd om eenmaal per half jaar 7 of 14 dagen te detoxen, maar de lengte en frequentie is ook afhankelijk van je eigen wensen en doelstellingen. In ieder geval is het nooit aan te raden om regelmatig 1 dag te detoxen. Daarmee breng je alleen maar je spijsvertering uit balans zonder dat de toxische stoffen afgevoerd kunnen worden.

 

Detox-producten

 

Er bestaan heel wat nuttige producten die kunnen helpen bij een detoxkuur. We zetten er enkele op een rijtje:

 

Natura Fusion Ontgifting: vergemakkelijkt de eliminatie van giftige stoffen en bevordert de gewichtscontrole.

Oenobiol detox express gember-citroen: helpt je de balans van je metabolisme te behouden op een snelle, aangename en gemakkelijke manier. Ideaal als je je lichaam wil zuiveren!

Altisa Tisane Ontgifting: thee van biokruiden voor ontgifting en de verwijdering van afvalstoffen.

 

Neem een kijkje op de detox-pagina op onze website en ontdek welke producten jouw detox-programma kunnen ondersteunen!