Ontdek het healthy nu3 receptje voor de eiwitwafels

Een gezonde Internationale Wafeldag dankzij nu3

Hmmm, zo’n lekkere warme wafel… Dat kan toch eens smaken! Jammer dat dit typisch Belgische topdessertje niet zo goed is voor de lijn. Gelukkig heeft nu3 een heerlijk, healthy alternatief recept voor de traditionele vanillewafel!

 

Eiwitwafels met vanillesmaak

 

De luchtige eiwitwafels met vanillesmaak van nu3 zijn een ideale vervanging voor het traditionele recept. Deze koolhydraatarme wafels op basis van amandelmeel, wei-eiwitten, magere plattekaas en melk zitten boordevol proteïnen. Daardoor zijn ze perfect voor tijdens het ontbijt, na het sporten of als tussendoortje tijdens de lunch!

 

Bereiding

Ingrediënten

(3 porties)

1. Meng de magere plattekaas, amandelpasta en de melk tot een stevige en egale massa. 50 g magere plattekaas
80 ml melk
10 g nu3 amandelpasta
35 g bloem
15 g nu3 amandelmeel
10 g nu3 Performance Whey Vanille
6 druppels vanille-extract
10 g nu3 erythritol
1/2 koffielepel bakpoeder
1/2 koffielepel appelazijn
2. Voeg het amandelmeel, de bloem, het wei-poeder, erythritol en de vanille-druppels toe en meng goed.
3. Meng het bakpoeder en de azijn apart, laat even reageren en roer dan snel door het wafelbeslag. Zodra het mengsel homogeen is, mag je stoppen met roeren. Laat vervolgens 10 minuten rusten.
4. Verwarm het wafelijzer en vet het in. Verdeel het beslag in drie porties. Laat elke wafel 5 minuten bakken zonder het wafelijzer te openen. Garneer met vers fruit naar keuze.

Top tip: Je kan de eiwitwafels helemaal aanpassen aan jouw smaak. Kies gewoon een andere smaak whey proteïnen en vervang de vanilledruppels door iets anders. Zo kan je telkens experimenteren met nieuwe smaken!

 

Ontdek het volledige gamma van nu3 op farmaline.be