Durex

Durex: Safe sex, save money!

Condooms zijn de enige manier om bepaalde SOA’s te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen een condoom gebruiken, is Durex een actie gestart. Ontdek hier alle details!

Iedereen kan geconfronteerd worden met een SOA (seksueel overdraagbare aandoening). SOA’s kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor de gezondheid (onvruchtbaarheid, baarmoederhalskanker enz.) Seksueel overdraagbare aandoeningen worden veroorzaakt door bacteriën, virussen en parasieten die vooral via seksuele contacten zonder condoom (vaginaal, anaal en oraal) worden overgedragen.

 

Volgens Sciensano:

  • Is Chlamydia de meest gediagnosticeerde SOA in België, gevolgd door gonorroe en syfilis.
  • 3% van de patiënten die op een SOA werden gescreend, bleek ook positief voor HIV. De geregistreerde gevallen betroffen mannen die seks hebben met mannen (MSM).
  • 34% van de patiënten met een SOA is jonger dan 25 jaar.

 

Condooms zijn de enige manier om deze infecties te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen een condoom gebruiken, is Durex een actie gestart, in samenwerking met onze ziekenfondsen, zodat je je condooms nu gratis kunt verkrijgen!

 

 

Zo werkt het!

 

Durex condooms worden terugbetaald door Durex tot een maximum van €30 per jaar. De vergoeding geldt enkel als je bent aangesloten bij de Christelijke of Socialistische Mutualiteit. De terugbetaling is geldig voor Durex condooms die gekocht werden bij de (online) apotheek voor 31/12/2018.

 

Om je aankoopbedrag terug te ontvangen, moet je het volgende doen:

 

Bezorg je originele aankoopbewijs (kassaticket) samen met een klevertje van de mutualiteit en je IBAN-nummer naar:

 

DUREX MUTUALITÉ
C/O HighCo DATA BP
13063
1733 ASSE

 

De terugbetaling vindt plaats door overschrijving op de bankrekening (IBAN en BIC) die is ingevuld, of op het rekeningnummer dat gekoppeld is aan je lidnummer van het ziekenfonds.

 

Safe sex, save money!

 

De voorwaarden van deze terugbetalingscampagne kunnen door de mutualiteiten worden gewijzigd.