Ontharen

De juiste verzorging bij ontharen

Of je nu waxt, scheert of epileert – je huid juist voorbereiden en verzorgen is erg belangrijk voor elke soort ontharing. Wij laten je zien welke tips je kan gebruiken tegen rode puntjes of ingegroeide haartjes, en hoe je jouw huid een gezonde glans kan geven.

Je huid goed voorbereiden

 

Wanneer je van plan bent om te waxen, kan je je huid voor je begint ontvetten met bijvoorbeeld een alcoholische oplossing. Je huid moet overigens volledig droog zijn voor je begint met waxen. Als je liever het klassieke scheermes gebruikt, is scheerschuim nog steeds de beste oplossing. Het zorgt ervoor dat je scheermesje veel vlotter over je huid glijdt, waardoor je ze maar minimaal beschadigt tijdens het scheren. Bij epileren is het fijn om je huid eerst te scrubben zodat de haartjes goed gaan rechtstaan en het epileerapparaat ze goed kan vastgrijpen. Op die manier ervaar je ook het minste last tijdens het epileren.

 

 

Je huid tijdens en nadien verzorgen

 

Wanneer je kiest voor wax is het de moeite waard om op de ingrediënten te letten. Natuurlijke ingrediënten met een kalmerende werking zoals tea tree en arganolie, aloë vera, eucalyptus of kamille kunnen huidirritaties namelijk voorkomen. Na het waxen reinig je je huid best met lauw tot koud water. Vergeet nadien niet om een hydraterende crème te smeren, ook na het epileren of scheren; eucalyptus, rozemarijn of tijm in combinatie met jojobaolie en sheaboter zorgen voor het beste resultaat met de minste rode puntjes.

 

 

De don’ts na ontharen

 

Na ontharen is je huid bijzonder gevoelig. Er zijn drie dingen die je beter vermijdt gedurende de eerste 24 uur na het ontharen, namelijk warmte, zweten en wrijving. Dat betekent concreet dat je een te strakke broek, de sauna of een warm bad beter overslaat. Door de warmte gaan de poriën van je huid weer openstaan, en door te zweten is je huid een paradijs voor bacteriën die via de poriën gemakkelijk binnen kunnen. Daardoor kan je last krijgen van irritatie. Gebruik onder je oksels ook geen parfum of deodorant na het ontharen, maar laat je huid even rusten.

 

Ontdek alles wat je nodig hebt op farmaline.be!