Bio-Melatonine slaapproblemen Farmaline

Helpt melatonine echt bij slaapproblemen?

Bijna dagelijks lezen we in verschillende media over de toenemende slaapproblematiek in België. Een op drie Belgen slaapt slecht. De oorzaken zijn erg divers, maar hebben vrijwel altijd iets te maken met het slaaphormoon melatonine.

 

De juiste hoeveelheid melatonine op het juiste moment zorgt ervoor dat ons lichaam overgaat tot een slaaptoestand. Er zijn echter een aantal zaken die de tijdige aanmaak van melatonine grondig verstoren met als gevolg een tekort aan melatonine en uiterst vervelende slaapproblemen.

 

 

Oorzaken slaapproblemen

 

Het ‘blauwe’ licht van de schermen van laptops en smartphones wordt vaak aangehaald als boosdoener. Ook stress, ouder worden, cafeïne en alcohol worden aangehaald als oorzaken van slaapproblemen. En ja, dat klopt, want al die elementen zorgen voor een verstoring van de aanmaak van melatonine en een tekort waardoor we slecht slapen.

 

 

Testpanel met 100 deelnemers

 

Een gezondheidswebsite organiseerde een testpanel omtrent slaapproblematiek. Zo’n 100 deelnemers, mannen en vrouwen tussen 25 en 80 jaar oud, testten melatonine om hun slaapkwaliteit te verbeteren. De slaapkwaliteit werd gemeten aan de hand van drie hoofdvragen: hoelang duurt het vooraleer de deelnemers in slaap vallen? Slapen ze heel de nacht door? Staan ze uitgerust op? Op die antwoorden heeft het testpanel getracht een antwoord te bieden voor en na de inname van melatonine. De 100 deelnemers hebben 15 dagen een voedingssupplement met enkel melatonine getest. Het gekozen melatonine-preparaat is een sublinguale smelttablet die men kort voor het slapengaan moet innemen en langzaam onder de tong moet laten smelten. De deelnemers kregen ook slaaphygiëne-tips en moesten dagelijks een slaapdagboek bijhouden.

 

 

De resultaten

 

De respondenten deden er voordien gemiddeld 65 minuten over om in slaap te vallen. Na het testpanel was dat reeds na 24 minuten. Na de aanvulling met melatonine vielen ze dus 41 minuten sneller in slaap. De meeste deelnemers werden voorheen gemiddeld drie keer per nacht wakker, na de test was dat nog maar twee keer. Vier personen op vijf gaven ook aan minder moeite te hebben met ’s nachts terug in slaap te vallen. Een van de deelnemers liet zelfs weten dat ze na 20 jaar slaapproblemen eindelijk terug goed slaapt. Conclusie? De slaapkwaliteit van de deelnemers is met 75% verbeterd. Zorg voor voldoende melatonine zodat je beter in slaap valt, minder vaak wakker wordt en ’s nachts gemakkelijker terug inslaapt. Start de dag terug met een uitgerust gevoel!

 

 

Bestel nu Bio-Melatonine Complex op farmaline.be